Dvo dnevni tečaj preživetja in avanture

Bila je še trda zima ko me je po telefonu poklical svobodni novinar Alaisdar Baverstock, anglež po narodnosti a potujoč po celem svetu. Zgodbe piše za različne revije kot so The Sunday Times Travel Magazine, The Independent, NineMSN Travel, Spanish Australia Magazine, The London Evening Standard, Roof Magazine, SOLDIER Magazine, InMadrid Magazine, kar mu omogoča svobodo mišljenja in gibanja. Ravno to je botrovalo, da pride na tečaj preživetja in avanture s Karantanio.

A ni bil sam, družbo sta mu poleg Mateja delali tudi dve prijazni punci. Vsekakor je lažje dihal.

Hiter pregled opreme in »hop« na 1000metrov nad morjem. Kakor si boš postlal, tako boš spal in bivak se je gradil. Še kako se je vedelo da je marec in potrebno se je bilo ogreti z ognjem, a kaj, ko vedno ne drži pregovor »kjer je dim je tudi ogenj«, a na koncu je uspelo. Ogenj greje, mi pa po lopato in vrvice iz gozda, da smo zgradili mrežo za ribo, zraven še zamesili kruh in skuhali jajca na žerjavici. Želodec je poln, dan pa tudi ne več isti kot smo začeli. Lahko noč za prvič.

Prebujanje pred petelinom, okusen smrekov čaj, kruh od včeraj in adrenalin  po žilah. Prehod, spust in dvig po vrvi 30m globoke soteske. Absolutno – tudi punce to zmorejo. Improvizirana nosila in njihov preizkus, potem pa večerni vzpon na nočni razgled.

V taboru želodček kruli in riba je šla v slast.

Tretji dan zgodaj, zgodaj zjutraj je sledila nočna orientacija in nočni spust s 30m visokega mostu.

Kar je najbolje, je očem skrito, zato fotografij NI!

Karantania team