Tri dnevni zimski extreme marec 2012

Zaključek zime, če je zima sploh bila, smo trije – željni avanture pobegnili v visokogorje na avanturo. Janez je spakiral opremo, razložila sva mu osnove orientacije in naložila hrbet s težkim nahrbtnikom. Je že tako, da v zimskem času ni šale, če hočeš preživeti.

Krenili smo v hrib s Himalajskim korakom, se učili hoje s smučmi in predelali smeri neba in sončno uro. Sledilo je kosilo in iskanje z lavinsko žolno.

Za robom pa lep razgled na skorajšnje mesto bivakiranja. Janez si je skopal tunel, z Levčkom pa sva oživela staro votlino – snežno luknjo. Treba je jesti a po hrani se prileže nočni pohod z zvezdami. Spanec je bil odličen za nekatere.

Jutranji ogrevalni pohod s soncem na obrazu, zajtrk in vaje hoje z derezami in zaustavljanje s cepinom. Od samega truda nam je kapljalo od nosu.

Kaj hočemo treba se bo premakniti po snežnih poljanah proti dolini. Za krst se je Janez še urezal v roko na ostrih robovih smuči. Hitra operacija in DOLINA, ter stran s težkim nahrbtnikom.

Na listju in nogami brez smuči je šlo lažje. Kurjenje ognja na primitiven način, izdelava bivaka in peka kruha je povrnilo moči. Za romantiko pa še tradicionalen nočni pohod na Galetovec.

Izvrstna slanina za zajtrk, nato pa adrenalin v celice in čez sotesko, spust vanjo, ter vertikalen manever po vrvi iz soteske. Ni lahka z nami!

Sproščen sprehod do civilizacije in pol ure prepričevanja za 30m spust z mostu do vode. Na koncu je le uspelo in zadovoljstvo je sijalo z Janezovega obraza.

Karantania team