Tri dnevni osnovni tečaj preživetja in avanture avgust 2011

Prej je prej, je prej za vse…

…je postal pregovor skupine željne preživetja in avanture. Ponedeljkovo jutro navse zgodaj so tečajniki okusili pretres opreme in nekj filozofskih besed glede preživetja. Za prebujanje pa so se vzpenjali po steni, se učili vozlov in zlaganja vrvi. Med učenjem orientacije nas je pozdravil dež in zalil zemljo, katera nam je naprej dajala okusne čebulice in rastlinje. Potrebno je bilo tudi spretno vihtenje noža in pot se je nadaljevala.

V kampu 1 so si postavili bivališče, dopolnili z izvirsko vodo in naučili kurjenja ognja na primitiven način. Imeli so vse da so lahko postali sami svoji kuharji. Po celotnem dnevu dela je v zgodnjih jutranjih urah še kako prijal počitek.

Drugi dan se je začel s telovadbo, zajtrkom in orientacijo. Ker so dobro delali so bili nagrajeni s soncem, ognjem, vodo in adrenalinom. Zajček je bil mala malica, še najbolj pa jih je razveselil nočni pohod na Galetovec z lepim razgledom na Bled z okolico. Ogledali smo si zvezdnato nebo in ob ognju pogovorili kaj jih čaka zadnji dan.

Prebujanje pol ure pred dogovorom, telovadba, zajtrk in izdelava improviziranih nosil. Onemoglega tečajnika so na nosilih po različnem terenu odnesli skoraj do doline kjer so si privoščili dimljeno sušeno postrv. Na 30m visokem mostu pa so izbuljili oči. Adrenalin je tekel v potokih, a niti eden ni ostal zgoraj.

Na koncu pa najpomembnejše. Hrana, mobiteli in toaletne torbice so se iz modre vrečke presenečenja vrnile v njihove roke.

Karantania team