Tabor Renče – Vinišče junij 2011

Vremenska napoved za vikend 3. – 4. junij ni bila najlepša, toda dobra volja in delovna vnema organizatorjev tabora Renče – Vinišče 2011, ter Karantanie je prinesla sonce.

Toda ravno prav, ko govorimo o veščinah preživetja, da nas je kljub temu »oprala » ploha. In ravno v tej plohi so se izkazali učenci da so pripravljeni delati ne glede na vse!!

Lahko bi rekli da je že tradicionalno sodelovanje civilne zaščite Renče – Vogrsko in Karantanie – Adventure, zato smo se zopet vrnili »na kraj zločina«.

Učencem osnovnih šol smo letos pripravili raznolik program veščin preživetja kot je kurjenje ognja na primitiven način s pomočjo kresila, leče in sonca, lesne gobe, oglene krpe, les na les, pasti za živali, sušenje in dimljenje ribe, izgradnja bivaka iz šotorskega krila, izdelava improviziranega plezalnega pasu in prehod po vrvni žičnici, ter izdelava priročnih nosil iz vrvi.

V petek 3. junija so sledile priprave inštruktorjev Karantanie – Adventure in večerno kramljanje ob tabornem ognju. Sobota 4. junij pa je šlo zares!

Učenci razdeljeni v tri skupine so praktično preizkusili pripravljene veščine preživetja in ob tem prelili kapljo znoja in dežja ter uživali.

Med »preživetjem« pa se je našel tudi čas za intervju za radio Koper.

Na tem taboru nam je sodelovanje v veselje in upam da se vidimo prihodnje leto.

Karantania team