Tri dnevni tečaj preživetja in avanture avgust 2010

Vreme kot naročeno, mravljinci po telesu, start…06.15!! Tako je, ni šale kadar se dela s Karantanio!!

Spoznavanje z gorniško opremo, nekaj osnovnih vozlov in gremo v »plezarijo«. Plezanje različnih smeri in na koncu osvojen vrh – 40m smer. Dobro sta opravila, sedaj pa naprej, opremo iz nahrbtnika. PREŽIVETJE? Seveda. Minimiziranje opreme, odstranimo hrano in naredimo svojo »culjo« za nošenje. Na razgledni točki sledijo osnove orientacije in »jihaaa, vidva vodita naprej«. Na sami poti spoznavanje užitnih rastlin, gozdnih sadežev in hidracija z vodo iz alpskih izvirčkov.

Prihod v tabor 1 in običajne naloge. Nabiranje netiva in kuriva, kopanje luknje za ognjišče in na koncu vžig ognja s kremenom in amadujem. Uspeh – 100%. Izdelava vrvice in priročnega orodja za delo z vročimi stvarmi, postiljanje ležišča in izdelava bivaka. Večerja pa se je pekla kar sama – marele na kamnu, kruh in koprivna juha.

Vstajanje ne prav zgodaj – vsaj tečajnika, zajtrk pripravljen že včeraj zvečer, priprava rib za transport in odhod. Danes orientacijo vodijo inštruktorji, vmes pa nenehno prepoznavanje že poznanih rastlin in odkrivanje novih. Ufff, pot pa vedno navkreber!!

Tabor 2!! Končno, ampak, pred tem pa resno opozorilo, da je to področje kač – modrasov. Nista verjela, dokler ga nista srečala, od takrat naprej je bilo vse drugače – bolj previdno. Sledil je ogenj vžgan s povečevalnim steklom, kresilom in ogleno krpo, izdelava mreže za sušenje rib, priprava nabranih gob in zajca. No, pa za zajtrk je bilo treba vse pripraviti.

Današnje vstajanje pa je bilo bolj zgodnje, sledil je skromen zajtrk in orientacijski pohod – spet navzgor J

Ob povratku pa doza adrenalina!! Prehod čez globoko utesnjeno in temno sotesko, spust vanjo in prehod iz nje. In to je bilo treba ponoviti 2x!!. Za skrčen, toda lačen želodček je poskrbela sušena riba, njam, njam.

Pa zdaj? Ooooo, zdaj pa še pika na i! Spust s 30m visokega mostu proti Savi Bohinjki. Oba dva sta pojedla sveže pripravljen cmok v grlu in sledila navodilom inštruktorja. Šlo je gladko, vse sta opravila odlično!!

 

Karantania team

codebase=”http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab”> type=”application/x-shockwave-flash” pluginspage=”http://www.macromedia.com/go/getflashplayer” />