Tabor Renče – Vinišče 2010


Samo en klic je bil potreben s strani Milivoja Perkona – poveljnika civilne zaščite v občini Renče – Vogrsko in sodelovanje s Karantanio – Adventure je bilo sklenjeno.

Čeprav »boter« tabora Milivoj pravi da je bil tabor »pilotski« projekt, mislimo, da mu je uspelo več kot odlično.

Prvi dan tabora, petek 04. Junij 2010 smo inštruktorji Karantanie  -Adventure postorili vse, da smo svoj delovni prostor in okolico spremenili v točko za delo. Postavili smo več tipov bivakov, nabrali kurivo in netivo za prikaz vžiga ognja brez vžigalic, ter vse potrebne sestavine za izdelavo naravnega vodnega filtra.

Po skrbno načrtovani pripravi smo si ogledali tudi bivalne prostore udeležencev tabora in sodelovali na spustu zastave. V Renčah pač šale NI!

Večer smo prebili ob prijetni družbi z »botrom« tabora Milivojem in tabornim ognjem.

V soboto naslednji dan pa »rana ura zlata ura« in še enkrat preverjanje točk, zajtrk in nestrpno čakanje udeležencev tabora.

Prikazali smo jim in seveda so to tudi praktično preizkusili, kako zakuriti ogenj na primitiven način z lokom, ogleno krpico, lesno gobo in povečevalnim steklom, sledila je točka filtracije vode skozi filter izdelan z materialom najdenim v naravi in na koncu še izdelava bivaka iz naravnih sredstev brez vrvice, žice, žebljev in ponjav.

Bilo nam je prijetno tako v Renškem okolju, kot družbi otrok in organizatorjev tabora Renče – Vinišče 2010.

Karantania team

codebase=”http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab”> type=”application/x-shockwave-flash” pluginspage=”http://www.macromedia.com/go/getflashplayer” />